22.07.2017
UkraineEnglish (United Kingdom)
Відкрите заняття з дисципліни Епізоотологія з мікробіологією на тему: «Сибірка»

07 квітня 2016 року у  ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж», у рамках тижня циклової комісії ветеринарних дисциплін,  спеціаліст вищої категорії, викладач-методист Дурдинець Т.М. провела відкрите заняття з дисципліни «Епізоотологія з мікробіологією» на тему: «Сибірка».

У ході заняття  використані креативні методи. Ущільнене опитування, усне, письмове,  використано «Чорний ящик», опитування «Показуха», відео-тести, кейс-ситуації, програмована помилка, яку студенти повинні були знайти у процесі пояснення. Виклад нового матеріалу викладач супроводжувала демонстрацією презентації (75 слайдів та 6 відеороликів). Заняття пройшло на високому методичному рівні та досягло  поставленої мети.

 

 

Запитання до студентів. Ця велика головка капусти виросла там, де у минулому році росла фасоля, а мала виросла там, де росли огірки. Увага запитання. Чому капуста краще родить там, де в минулому росли бобові рослини?

 

Опитування  попереднього матеріалу.

 

Чому зіпсовані продукти харчування набувають  не природніх їм кольорів:

червоного, синього, жовтого, чорного …?

 

Студенти нюхали та дегустували молочні продукти. Увага запитання. Чому натуральні молочні продукти мають саме такий запах?

 


Дурдинець Т.М. демонструвала  вакцини для щеплення  та ветеринарні препарати для лікування хворих на сибірку тварин.

 

 Давно, люди вважали, що причиною інфекційних захворювань є їхні гріхи за які їх карає Бог. Так вони вважали до тих пір, а ж поки… продовжіть думку і скажіть, що в Чорному ящику?

 

 Запитання до студентів. Чому зелена трава, яка полежала у купах у середині  тепла, навіть гаряча?

 

Викладач наголосила на  Правилах техніки безпеки при відбиранні патологічного матеріалу у разі підозри на сибірку

 

Заняття відвідали: представники дирекції, методисти, ветеран праці, колишній викладач  дисципліни Епізоотологія з мікробіологією Богут В.М. та викладачі коледжу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаткова та корисна информація